Útmutatás a hanganyagokhoz


Az oldalunkon található hanganyagok olyan segítő útmutatók, amelyek a személyes szellemi fejlődési munkát támogatják. A hanganyagokat érdemes egyben meghallgatni, kellő odafigyeléssel, lehetőleg ülő pozícióban. Fekve nem ajánljuk, mert könnyű belealudni. Előtte érdemes átgondolni, hogy pontosan miért szeretnénk az adott témában elmélyedni, hogy tudatilag is felkészüljünk az üzenet befogadására. A meghallgatás előtt érdemes kiszellőztetni a szobát, és odakészíteni magunk mellé egy pohár vizet. De legfőképp érdemes kérni a Szellemi Világot és szellemi segítőinket, hogy támogassák az üzenet befogadását lényünkbe.

Egy hanganyag meghallgatása után legalább 3 nap beépülési, leülepedési időt érdemes hagyni magunknak, mielőtt újat hallgatnánk meg. Itt nem segít a rohamtempó, sem a teljesítmény-hajszolás, mert a léleknek időre van szüksége az érési folyamataihoz, a megértéshez. Nincs értelme kapkodni, sürgetni ezeket a folyamatokat. A hanganyagokat érdemes többször újrahallgatnia annak, aki szeretne előrehaladni a szellemi fejlődésben.

Mivel maga a szellemi fejlődés az emberen múlik, az az ő ügye, így a hanganyag akkor nyújthat segítséget, ha a hallgató nem pusztán passzív befogadója az üzeneteknek, hanem aktívan értelmezi és az életére vetíti az elhangzottakat. Enélkül az üzenet inkább csak ráhangolja az embert a változásra, de komoly belső fejlődést, érési folyamatokat nem fog elindítani. Hiszen ehhez szükség van az ember aktív szerepvállalására önnön fejlődésére és a Szellemi Világ megismerésére irányuló szándéka révén.