Szellemi üzenet júniusra


Az írás szellemi inspirációk és a Szellemi Világ üzenetei alapján született.

2023 a 7-es szám jegyében telik. A 7-es szám a szellemiség száma, és mint ilyen, meghatározza az év minden hónapjának témáját. Az ember mára eljutott abba a pontba, ahol a problémák a világban már olyan sokrétűek, szerteágazóak, olyannyira mélyek, hogy a Szellemi Világ bevonása nélkül, a valódi szellemi útkeresés nélkül már nem lehet megtalálni a megoldásokat az életre és a problémákra. Istent nem lehet kihagyni többé a problémák megoldásából, mert az ember a maga kútfejéből már nem tudja megoldani ezeket a gondokat.

Az év első öt hónapja egyfajta szellemi próbának volt tekinthető, amely májusban tetőződött. Kijöttek a problémák, a megoldandó feladatok megmutatkoztak, és júniusban végre eljön az idő arra, hogy az ember elinduljon a megoldások felé a lelkében. Az év első időszaka tehát egy nehéz beavatási út volt: erőteljesen jelen volt az ellenerő (a visszahúzó erő) és meg kellett küzdeni az önszabotázzsal is. Ezeket a nehézségeket szellemi próbáknak is tekinthetjük, amelyek megalapozták, hogy a lélek megfelelően helyt tudjon állni a 7-es szám (vagyis a szellemiség) évében. A nyári napforduló időszakában azonban győzedelmeskedik a fény: ezután jön el a fordulópont, mivel 2023 második féléve könnyebb lesz a szellemi útkeresőknek és az úton járóknak.

Június hónapban fontos tudatosítani, hogy a Szellemi Világ mindig a fejlődést és a fejlődő lelkeket támogatja. Nem szabad meghátrálni a visszahúzó erőktől. A visszahúzó erők olyan lehúzó embereken, játszmákon keresztül is jelentkezhetnek, akik megpróbálják gátolni a fejlődést: akadékoskodnak, lehúzzák a kereső ember lényét, megkérdőjelezik az útját vagy akár odáig is elmennek, hogy megpróbálják lejáratni, rossz hírét kelteni, bemocskolni őt. Nem szabad engedni ezeknek a lehúzó erőknek, amelyek kételyt támasztanak az ember szívében.

A szellemi úton járó lelkeket az Isten és az Ő szövetségesei támogatják. A sötét úton járóknak is megvannak a maguk szövetségesei és támogatói, de őket nem ajánlatos szolgálni, mert az nem a Fény útjára vezet. Június hónap ezért egyfajta teherletételi időszakot is magában hordoz, mint szellemi lehetőséget. Az emberségességre törekvő lelkek, akik keresik a szellemi utat, bátran letehetik a terheket, amiket rájuk nyomtak mindazok, akik maguk egyébként nem törekedtek az emberségességre, jóságra, igazságosságra, de ennek ellenére az erre törekvőktől minden további nélkül elvárták ezt. Az ilyenfajta egyoldalúságot nem érdemes táplálni, sem egyfajta lelki kötelezettségként magára vennie az embernek. A megkülönböztető-képességre tehát nagy szükség van ezekben az időkben, hogy meglássa az ember: mi a Fény útja és mi a sötétség útja, és ne hagyja magát megtéveszteni.