Karácsony üzenete


Karácsony szentsége az új remény üzenetét tartogatja a lélek számára, ha élt advent tisztító erejű kihívásaival. Advent időszakában az ember lelke számos próbán át nemesedik, mire eléri karácsony szent ünnepét. Aki ezeken a próbákon átment, még ha vereségnek is éli meg azokat, az könnyebb lélekkel várhatja karácsony ünnepét.

Karácsony a Megváltó érkezésének ideje, Ő pedig nem a karácsonyfánk alá érkezik meg ajándék formájában, hanem az ember szívébe. Akinek a szíve karácsonykor reménnyel teli, akiben van hely a szeretet számára, a megbocsátás lehetőségére, az sokkal könnyebben engedi be a szívébe a Megváltót.

Karácsony egy lehetőség az új kezdetre. Valami véget ér, valami elmúlik, a készülődésnek lassan vége van, de elkezdődik valami új, ami átvezeti az embert a következő évbe. Legyen ez a „valami új” a szeretet, a megbocsátás, az új kezdet reménye, a Fény befogadásának új esélye. Hiszen minden évben eljön ez a pillanat, és így az ember minden évben új esélyt kap. S ha karácsonykor van kivel megosztani a Fényt, akkor már nem éltünk hiába: hiszen semmi nem fontosabb annál, minthogy az ember a lelkében élő Fényt kiárassza magából és az átragyogjon a másik lélekre.

Áldott, békés karácsonyt kívánok minden kedves Olvasónknak!

 

Karácsony